Det händer i FFK

Det händer i klubben vintern/våren 2019

Viskleken 2, är startad och arrangemanget löper vidare med en ny fotograf varje vecka.

26/2

Månadsmöte. Vi som var vid Hornborgasjön och på Öland visar lite av vårt resultat, några bilder var.

Agneta har med en fotobok som har inspirerat henne.

Inlämning av tävlingsbilder som denna månad inte behöver följa något tema.

Nästa månad däremot har vi tema på bildeerna och kanske det är dags att leta upp motiv eller förverkliga bildidèer. Vilket tema ? se nedan för inlämning Mars.

13/3 Kl. 18.00 - 21.00

Fortsättning på Blixtfotokursen med version 2.0, under ledning av Morgan. Ljussättning i studion står på schemat och det gäller att anmäla sig via mail till Morgan. Skynda på för antalet deltagare är begränsat.

20/3 Kl. 18.00 - 21.00

Fortsättning på Blixtfotokursen 2.0 i studion.

26/3

Månadsmöte. Inlämning av tävlingsbilder. Denna månad har vi tema på vårklubbtävling.

Temat är "Fika". Denna gång har vi en extern bildvisare och det är Gunnar Berglund. (Se bilden till höger)

En fotografisk resa genom livet, kort om Gunnar och hans fotograferande.

Gunnar Berglund, Vårgårda Fotoklubb, bjuder på ett bildföredrag med blandat innehåll. Han kommer att ge en exposé över sin fotografiska resa med tonårens sökande kring svartvita porträtt fram till idag, då naturen och kulturlandskapet i dess olika skepnader har kommit att utgöra merparten av hans fotograferande. Han skriver: ”Det är som att linjer, former och färger svarar på något som finns djupt inne i själen. När jag ser genom sökaren stannar allt, ett fenomen som många känner igen och bejakar i en tid av snabb kommunikation och överflöd av intryck.”

Gunnar är göteborgare, men engagerad i styrelsen för Vårgårda Fotoklubb samt i Festivalkommittén som anordnar Vårgårdas årliga Naturfotofestival.

Lördagen den 30 Mars, kl. 06.00,

Träffas de som vill vid Trandansen i Bjurum för att tillsammans med bl a Morgan fota fågel.

Medtag fika för den tid ni tänkt stanna.

I lövsprickningstider

Månadsskiftet Mars / April fotograferar vi ett slott där Morgan har kontakten med ägarna och bestämmer dag och tid med dem.

Lördagen den 6 April, kl.09.00,

Träffas vi vid Grönelundsgatan 7 för att ta en promenad i området Vinkelhaken och fota lite till våra almanackor.

Ca 2 timmar, och sedan går vi till Systrarnas vid Trekanten för en fika.

30/4 Månadsmötet är flyttat till måndagen 29/4

Månadsmöte och Linda Svensson visar egna bilder från gatufotografering.

Som vanligt, inlämning av tävlingsbilder.

5/5 Grästorp Fotoklubb bjuder in till Vårfälttävlan söndagen den 5 maj 2019.

10/5 - 12/5

Helgutflykt till Morups Tånge i Halland.

28/5

Månadsmöte och avslutning inför sommaren.

Sommar och semester

1/8 - 31/8

Fotoutställning på Doppingen vid Hornborgasjön. Mer om detta projekt blir det löpande under våren.

Naturbilder men inte på fåglar. Ingemar håller i trådarna för detta.

27/8

Månadsmöte

Inlämning av tävlingsbilder som denna månad är kollektioner med fritt tema.

24/9

Månadsmöte

Inlämning av tävlingsbilder med tema: "Ledig".

Månadsskiftet Sept / Okt.

Helgutflykt till Dalsland för att fota skrotbilar m.m. Kanske besök på Sandgrund i Karlstad på hemvägen.

29/10

26/11

Månadsmöte och Julavslutning

Inlämning av tävlingsbilder.

Som synes är inte hela programmet fastställt ännu, och uppslag till aktiviteter tas tacksamt emot.

Listan kommer att uppdateras löpande med aktiviteter och datum så fort som möjligt.

Nedan några uppslag som det arbetas med

Vi tittar på/repeterar i Lightroom under Bengts ledning.

Trandansen en tidig morgon, kanske under sakkunnig ledning, (Jan Gustafsson).

Kanske en och annan promenad i staden eller dess omgivningar för en givande fotostund.

Vi kommer att redovisa Viskleken 2 under senvåren/försommaren.

Vintern har kommit och även lite snö, tillfällen för "vita" motiv kanske, våra klubbmöten löper som vanligt med början i Januari.

Vi är i mitten av januari 2019 och jag tror att alla ser fram emot ett riktigt bra Fotoår 2019.

Lycka till.

Bertil Sterner

Odrf. Falköpings FK

Kalendern fylls på allt eftersom aktiviteter bestäms!

PS.

Fler idèer på aktiviteter uppskattas och mailas till info@falkopingsfotoklubb.se.

DS.

Gunnar Berglund

Klicka på bilden så kan du se ett smakprov av hans bilder